Nieuws

Rente op woonleningen begint te stijgen

21 Februari 2018

De rente op woonleningen is weer aan het stijgen, zij het beperkt. Omdat de economie het goed doet en de langetermijnrentes stijgen, verwachten de meeste banken dat de rente heel geleidelijk aan wel wat gaat toenemen. Al blijft het nog altijd goedkoop om te lenen.

Lees meer

Goeman Vastgoed loopt voor het goede doel

28 Januari 2018

Goeman Vastgoed steunt sinds 2010, niet toevallig ook het geboortejaar van dit vastgoedkantoor, Kom op tegen Kanker.

Lees meer

Record aantal huizen en appartementen verkocht in 2017

20 Januari 2018

2017 was het drukste jaar ooit op de Belgische vastgoedmarkt. Dat blijkt uit de Notarisbarometer. Er werd een recordaantal huizen en appartementen verkocht, meer dan in het vorige recordjaar 2016 (+0,8%). De gemiddelde prijs van een woonhuis in België steeg tot 240.451 euro (+2,5% t.o.v. 2016). Een appartement kostte gemiddeld 215.440 euro (+2,5%

Lees meer

Hervorming registratierechten aankoop gezinswoning

26 December 2017

Wanneer iemand in de toekomst een gezinswoning koopt, zal die daar sowieso 7 procent registratierechten op moeten betalen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Er komt wel een compensatie voor kleinere huizen. Voor een tweede huis zal er meer moeten worden betaald.

Lees meer

U wil zeker zijn van aankoop onder laag beschrijf?

24 November 2017

Gelukkig geeft Goeman Vastgoed u deze garantie. Dankzij aanwezigheid van officiële kadastrale legger met goedkeuring van de bevoegde dienst om de verkoop onder laag beschrijf te laten doorgaan. De vraagprijs/verkoopprijs wordt door ons steeds correct gecommuniceerd aan de bevoegde dienst zodat onze kopers niet voor verrassingen komen te staan.

Lees meer

Klein en groot beschrijf verdwijnt in Vlaanderen

20 November 2017

Het is de bedoeling naar één tarief te gaan voor de registratierechten dat niet meer afhankelijk is van het kadastraal inkomen (KI), maar van de aankoopprijs.’ Dat zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) zaterdag in De Tijd.

Lees meer

Bouwen opnieuw duurder door strengere isolatienormen

29 Oktober 2017

De nieuwe isolatienormen voor nieuwbouw zijn te streng. Dat zegt de Bouwunie aan VTM NIEUWS. Mensen die nu bouwen gaan volgens de Bouwunie meer moeten isoleren en bepaalde producten niet meer kunnen gebruiken, waardoor bouwen tot wel 5.000 euro duurder zou kunnen worden. Minister van Energie Tommelein (Open Vld) noemt de norm "niet onrealistisch".

Lees meer

Interessante kredietvoorwaarden?

04 Maart 2017

Kiest u een vaste of variabele lening? Zowat drie kredietnemers op de vier kiezen voor een vaste rentevoet voor de hele looptijd van hun lening, leren cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet. De anderen opteren doorgaans voor een formule waarbij ze de eerste jaren – bijvoorbeeld 10 jaar – zeker zijn van die vaste rente. lees meer...

Lees meer

Zorgeloos erven van oma en opa

04 Maart 2017

Niemand heeft er een probleem mee dat grootouders hun kleinkinderen nu en dan een zakcentje toestoppen. Maar als opa en oma grote bedragen willen schenken of nalaten, is het toch opletten. Ze mogen hun kinderen niet over het hoofd zien. Als de ouders van de kleinkinderen nog leven, hebben zij recht op een deel van de nalatenschap.

Lees meer

Batibouw 2017

22 Januari 2017

Het is bijna zover! Van 18 tot 26 februari kunnen bouwers en verbouwers weer hun hart ophalen tijdens Batibouw, de grootste beurs in bouw-, renovatie- en woonland. Verspreid over 12 paleizen en opgedeeld per thema, stelt een duizendtal exposanten zijn producten en diensten voor. Heeft de (ver)bouwmicrobe jou ook te pakken? Ga dan zeker even langs!

Lees meer

Uw eigendom ook verkopen? Contacteer ons